Bøker jeg har lest i august

Ok, prøver meg på en ny spalte her; bøker jeg har lest! Som ungdom – altså for en del år siden – var jeg veldig glad i å lese bøker. Jeg leste masse. Men så gikk det over. De siste årene har jeg tenkt at jeg må begynne å lese bøker igjen, men jeg vet ikke.. Det har bare ikke blitt noe av. Jeg leser når jeg er på ferie – når jeg sitter på fly eller ligger på ei strand. Men hjemme leser jeg aldri. Det skal jeg endre på nå!

I august har jeg lest to bøker! TO! Jeg er kjempeimponert over meg selv, haha! Den ene var riktignok lydbok, men jeg tenker at det er innafor, litteratur er litteratur, uansett hvordan man får det inn i hodet, og så fikk jeg malt samtidig, det var jo helt genialt.

Processed with VSCO with a1 preset

Dødevaskeren av Sara Omar

Denne boka er så grusom, jeg var kvalm og lei meg så mange ganger mens jeg leste, men jeg kom meg gjennom! Hva det var godt for? Det er jeg ikke helt sikker på, for hva hjelper det egentlig at jeg får innsikt i hvordan livet er for mange muslimske kvinner i verden. Det er viktig at disse grusomme historiene kommer frem, men det er også viktig å huske at det ikke gjelder alle muslimer. For er du islamkritisk og leser denne boka, ja da får du bensin på bålet så det holder, og mange vil nok holde dette mot muslimer generelt. Men det blir helt feil! For hvis man virkelig leser boka så ser man jo at dette ikke er kritikk mot islam, men mot en bestemt måte å tolke koranen på. En så kvinnefiendtlig måte, som jeg ikke fatter at fortsatt kan eksistere i vår tid, men det gjør det. Så mye ondskap og dumskap. Forferdelig vond å lese, men viktige perspektiver å ha med seg, synes jeg.

I morgen var jeg alltid en løve av Arnhild Lauveng

Jeg synes psykiatri er utrolig interessant. Denne boka har jeg ønsket å lese lenge, så da var det en passende bok å debutere som lydboklytter med. Forfatteren har mange års erfaring som psykiatrisk pasient, hun har blitt frisk og hun har utdannet seg til psykolog – så den erfaringen og kunnskapen hun sitter med er ganske innholdsrik. Kjempeinteressant bok! Føler den er litt sånn «psykisk sykdom for dummies», den forklarer så godt hvordan for eksempel psykoser foregår. Den forklarer så godt, at det hele blir ganske logisk, faktisk. Psykoser, som jeg egentlig har sett på som noe skremmende, ble plutselig helt forståelig.

Så, det var de to bøkene jeg leste i august. Nå er jeg i gang! Og jeg trenger boktips. Sjanger? Aner ikke. Mulig jeg trenger noe litt lystig og lett etter disse to…

Reklamer

2 kommentarer om “Bøker jeg har lest i august

  1. Så fint!
    Lydbøker teller selvfølgelig. Det er kanskje en litt annen opplevelse å høre en bok bli opplest enn å lese den selv, men altså, man får likevel med seg handlingen og koser seg (forhåpentligvis) underveis. Og det er jo det viktigste! Lesing er lesing, uansett om det er papir eller lyd.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s