Den dagen vi ikke fikk bli med båten til Halten

Vi var en gjeng som skulle på dagstur til Halten i forbindelse med Haltendagene i juli. Men siden kollektivtransport i distriktet er litt vanskelig å skjønne seg på for de som sitter på et kontor i Trondheim by (haha, nå høres jeg ut som en skikkelig bitter øyværing, men jeg blir det i tilfeller som dette) så var det ikke planlagt god nok transport til at alle som ville kunne komme seg til Halten.

Og det er jo på ett vis forståelig, båtene har begrenset med plass, og mannskapet må være sikre på at de får med seg alle passasjerer tilbake til fastlandet også. Men det er det her som irriterer meg: jeg ringte AtB dagen før for å reservere billetter, da vi var ganske mange som skulle reise sammen og vi regnet med at det kunne bli fullt. Jeg fikk beskjed om at ingen skulle bli stående igjen. Dersom båten ble fylt opp skulle de sette opp flere båter. Selvsagt skulle de det. Så jeg fikk ikke reservere plasser, det var heller ikke nødvendig, sa han.

Likevel sto vi igjen på kaia da båten dro til Halten.

Så vi dro til Titran i stedet.

Titran

Titran

Titran

Titran

Vi var så heldige at Stabben fort var åpent da vi var der. Inne i det lille fortet er det et bittelite museum – jeg tror den gamle mannen som guidet oss sa det var Norges minste? Ganske spesielt å få høre historier fra krigen av en mann som faktisk har opplevd krigen. Det føles plutselig så nært. Det er egentlig ikke lenge siden vi var flyktninger. Det er det mange som kunne hatt godt av en påminnelse om. Kanskje kunne det gjort det enklere å ha litt forståelse for alle menneskene som er på flukt i verden i dag.

Titran er et nydelig sted, og selvsagt måtte vi spise kake på Gaustadbrygga da vi var der, det hører alltid med. Så dagen ble fin den, selv om det ikke ble Haltentur på oss.

Så kan vi mimre litt tilbake til Halten for to år siden, trykk her for å komme til innlegget, og så satser vi på at vi får bli med båten neste år.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s