Den dagen vi svømte med delfinene på Zanzibar

Vi var oppe før sola og ble hentet på resorten vår. Kjørte i typ en halvtime til vi kom til et sted som ikke var helt som vi hadde sett for oss. Vi var de eneste turistene der, og det så ikke ut som det var noen båter der som var ment til delfinsafari. Men sjåføren vår pekte på et stativ hvor det hang dykkermasker og svømmeføtter, så vi måtte jo være på riktig sted. Det dukket etter hvert opp flere turister som så like forvirret ut som oss. Så ble vi ledet mot en liten motorbåt. Jeg og Silje satte oss oppi med han som skulle kjøre båten pluss en guttunge og en annen fyr. De skulle bare haike med oss et lite stykke tydeligvis – for ute på havet hoppet de over til en fiskebåt. Så da var det bare oss to og båtføreren som ikke snakket engelsk igjen.

Untitled

Untitled

Og vi kjørte og vi kjørte laaaangt ut på havet. Tanken på å hoppe ut i det iskalde havet var ikke fristende i det hele tatt. Men så dukket delfinflokken opp, sjåføren som plutselig kunne et engelsk ord ropte «JUMP JUMP JUMP!» og vi hoppet. Flere båter med turister kom også, og alle hoppet ut i havet.

Målet var jo å svømme sammen med delfinene, men det skulle vise seg at ville dyr har en egen fri vilje, så det var ikke så enkelt det der. Vi hoppet i havet og klatret opp igjen, kjørte et lite stykke etter delfinene og gjentok prosessen om igjen. Det var vanskelig å se delfinene godt i det mørke, skvulpende havet, og det var i alle fall vanskelig å komme nære de. Men på et tidspunkt svømte en delfin rett under meg, og det var ganske så magisk. ♥

Det å hoppe ut og klatre opp ble litt slitsomt og ikke helt verdt strevet (jeg var så utrolig oppskrapet på beina mine av den lille, rustne stigen vi skulle klatre i, så faen meg ikke ut). Til slutt bestemte vi oss for at vi bare ville sitte i båten og se delfinene derfra. Da fikk vi den fordelen at vi kunne følge etter delfinene mens de andre turistene fortsatt duppet i havet! Så der satt vi da, i en liten plastbåt på havet i Zanzibar og så på delfinene som lekte seg i soloppgangen. Sjukt fin og spesiell opplevelse ♥

Untitled

Reklamer

4 kommentarer om “Den dagen vi svømte med delfinene på Zanzibar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s