Mitt soundtrack

Musikk er – og har alltid vært – en stor del av livet mitt. Mer før enn nå, dessverre. Store deler av døgnet ble tilbragt med musikk på øret, og jeg brukte også mye tid på å lete opp ukjent musikk. Det der har forandret seg ganske mye, jeg er ikke så opptatt av ukjent musikk lenger. Hoveddelen av musikkinntaket mitt kommer fra P3, så man kan vel trygt si at jeg har blitt veldig mainstream.

Men musikk er fortsatt utrolig viktig for meg. Derfor ble jeg veldig fornøyd da jeg fant ut at ukens tema i bloggutfordringen jeg er med på skulle være «soundtracket for en dag i livet ditt».

Når det kommer til musikk så er det mye jeg kunne valgt å blogge om. Det er så mange musikktips jeg vil komme med for jeg har jo – i følge meg selv – en helt upåklagelig musikksmak! Jeg kunne tenkt meg å vise utviklingen i musikksmaken min, fra emokid til indiejente til.. nå. Alle de sangene og artistene som er knyttet til forskjellige tider og hendelser i livet mitt. Musikk betyr så mye.

En viktig faktor for meg når det kommer til musikk er teksten. Innholdet i sangen. Derfor vil jeg vise dere to sanger som pretty much setter ord på noe jeg kan tenke mye på i løpet av en vanlig dag. Disse artistene formidler det jeg ikke greier å formidle selv. La oss bare høre på de, shall we.

NOHR – Kjetterbålet

Fra NOHR sin youtube: «Å innse at en av byggesteinene i kulturen vår er drap, vold, tortur og ondskap er en brutal men viktig erkjennelse. Spesielt nå. Vi lever i en tid hvor våre tanker og handlinger mer enn noen gang kommer til å være med på å definere hvem vi er og hva vi står for. En tid vi enten kan velge å se på som et problem eller en mulighet; en mulighet til å være bedre. Kanskje til og med bedre enn vi egentlig er. Tenk på det.

Denne låta er inspirert av kristendommens blodige historie, og de lavmål mennesket har sunket til opp igjennom årene. Med frykten som drivkraft, og i det godes navn har vi gang på gang falt inn i det samme ondskapsfulle mønsteret. Dette er ikke bare noe som har skjedd. Det er noe som kommer til å skje igjen og igjen om vi ikke går foran med et godt eksempel og sier at nå er det nok. For nå er det faen meg nok. Her er «Kjetterbålet».»

Karpe Diem – Lett å være rebell i kjellerleiligheten din

Mye spilt på P3 og vinneren av «årets låt» på P3gull. Låta beskriver tiden vi lever i godt – dessverre. Jeg håper Magdis ønske går i oppfyllelse. At ungene hans kan vokse opp og ikke kjenne igjen det Chirag og Magdi synger om i låta. At denne virkeligheten kommer til å virke helt fjern om noen år. Jeg håper vi greier å skjerpe oss.


 

De andre som er med på utfordringen:

CarolineNadiaMartineCarinaMarie – Luisa – AnonymIngvildStineJuneMilla – Caroline W –  Lise Lotte

Reklamer

8 kommentarer om “Mitt soundtrack

  1. Åh. Så fint. Nohr har eg aldri hørt om. Og som Drea seie, eg like det allerede 😀

    // Tusen tusen takk. Vett lissom ikje heilt ka eg ska sei aent enn det. Så takk. Det varme ❤

    Liker

  2. omg. Satte på Nohr sin spørsmål.. likte fra første note ❤ Takk for tipset!
    Siden du er altetende sann rent musikkmessig – har du hørt om danske nephew? De er SVÆRE i danmark, men jeg har inntrykk av at ikke så mange har hørt om de her. Sjekk ut, skikkelig kul musikk 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s