Mikumi nasjonalpark

Jeg er veldig glad i å besøke dyrehager og har vært i en del ulike dyrehager rundt omkring i verden. Men etter safarien i Mikumi nasjonalpark i Tanzania hvor jeg har sett ville dyr på nært hold i deres naturlige miljø, så vil dyrehagebesøk aldri bli det samme igjen. Safari er den rette måten å se og oppleve dyr på, det er det ingen tvil om.

Vi var i Mikumi i tre dager og fikk sett blant annet antilope, buffalo, zebra, giraff, flodhest, krokodille, ufattelig mange fuglearter, villsvin, gnu og aper. Særlig elefanter og løver kom veldig nære bilen vår, utrolig gøy å se de så nære. De var så rolige og vi kunne stå lenge i bilen hengende ut fra åpningen i taket og bare se på dyrene. Vi var dessuten så heldige at vi hadde bilen for oss selv, bare meg, Silje og guiden vår som var en utrolig trivelig fyr.

Hygieneforholdene på denne turen er et kapittel for seg selv, men til tross for ingen dusj på fem dager (fra vi reiste hjemmefra til vi var ferdige på safari) og ganske uheldige bivirkninger av malariapillene, så var det SÅ verdt det å være på safari. Jeg er utrolig glad for at vi gjorde dette!

Vi bodde i en hytte (den lille murbygningen som dere ser på ett av de nederste bildene) i nasjonalparken. Der var det også en liten restaurant hvor vi fikk de fleste måltidene servert. Den restauranten var ikke mye å skryte av, så da var det ekstra fint den ene dagen vi spiste lunsj ett annet sted, hvor vi satt ute og hadde utsikt mot savannen og dyrene. Nydelig!

Det er egentlig ganske sjukt å ha vært i hjemmet til ville dyr. For det var jo det vi var. Det var ingen gjerder, dyrene går fritt, selvfølgelig, for det er jo deres hjem, vi er bare på besøk. Den ene morgenen da vi ventet på at guiden vår skulle komme og plukke oss opp stod vi bare i mørket og småpratet, snakket om hvilke dyr vi trodde vi kunne se og sånt, og så kom guiden og spurte om vi så løvene? Eh, løvene? Her? Så vi satte oss i bilen og kjørte ut av campen vår, og der var løvene. Jaktet på frokost. Altså, hallo! Jeg er glad vi ikke ble frokost. (Det skal sies at det er nattvakter der som passer på at de farlige dyrene ikke kommer for nære hyttene, og dyrene selv holder seg for det meste unna)

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Mikumi national park, Tanzania

Reklamer

9 kommentarer om “Mikumi nasjonalpark

  1. Så utrolig flotte bilder og fint beskrevet! Jeg er helt enig med deg. Dyrehager vil aldri, aldri bli det samme igjen etter å ha sett og opplevd hvordan dyrene har det i det fri – akkurat slik de skal ha det.

    Liker

  2. Helt enig i at dyrehager aldri blir det samme som å være på safari og se dyrene der de faktisk hører til. De siste ukene har jeg hatt tilbakeblikk på noen av safariopplevelsene jeg har hatt, og safari tror jeg faktisk at jeg aldri blir lei av. Elsker det øverste elefantbildet, og det med sjiraffen og sebraene!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s