8 ting du må gjøre i Nadi

 

1. Legg fra deg klokka
Fiji time er et begrep du må innfinne deg med først som sist. Man tar det veldig med ro på Fiji. Og det gjelder ikke bare oss som er der på ferie, det gjelder de som jobber der også. Vekslepengene dine dukker opp etter en halvtime. No hurry, no worry!

2. Dra på dagstur til en øy (eller flere)
Fiji består av 332 øyer, så du har mange å velge mellom. Hav og sol og strand og palmer, det er ganske så perfekt. Du kan snorkle, spise, drikke og kose deg gløgg. Men det har mye å si hvordan du kommer deg ut til øyene, hvilket fører oss til neste punkt..

3. Velg riktig båt!
Den ene dagen dro vi med hurtigbåt. En helt vanlig hurtigbåt, det var som å sitte innestengt i en buss, men på havet. Anbefales ikke. To ganger dro vi med selskapet Coral Cats på en catamaran. Mye hyggeligere, mye mer personlig. Du kan ligge i en sakkosekk og drikke øl og sole deg, eller du kan sitte bakerst på båten og duppe tærne i vannet. Du blir ganske tett på de andre passasjerene og de som jobber der, og hvis Tai er på jobb så får du en fugl laget av palmeblad.

Fiji

Fiji

Fiji

For å velge riktig båt drar du til havna; Port Denarau, hvor båtene går fra. Der finner du, på rekke og rad, skrankene til alle selskapene som organiserer turer ut til øyene, sånn at du kan finne det alternativet som passer best for deg. Men som du kanskje har skjønt så synes jeg du skal velge Coral Cats.
Fiji

4. Drikk Fijiøl
På stranda, på en båt, på en pub, nydelig er det uansett
15641031129_16fa304d21_b

5. Bo i din egen bungalow på stranda
Jeg er så glad for at vi valgte å bo i en bungalow, det var skikkelig fint! Riktignok var det å bo på stranda i Nadi litt skuffende. Det var ikke den SUPERhvite stranda og det ULTRAturkise havet som man forbinder med Fiji. For å oppleve det må man ut til øyene (se punkt 2).
Fiji

6. Se hindutempelet Sri Siva Subramaniya
Tempelet ligger i Nadi sentrum, og er etter min mening den eneste grunnen til å dra inn til sentrum. Det er jo spisesteder og butikker der, men alt er dekt av gitter, så selv om det sikkert er trygt nok der så føles det ikke helt sånn. Tempelet er nydelig, men vi fikk dessverre ikke gå inn på området. Fikk tatt noen bilder utenfor og over og gjennom gjerdet da, haha.

Fiji

Fiji

Fiji

Fiji

Fiji

7. Bade i gjørme
Altså, du får ei bøtte med gjørme. Den gjørma skal du smøre inn hele kroppen din med. Så står du til tørk i sola en stund, før du går ned i den store, varme søledammen og vasker vekk gjørma. Haha, det er SÅ rart. Men det er sjukt godt etterpå, for huden blir supermyk. Herlig!

Fiji

8. Bli venn med bartenderen
Eller hvem som helst egentlig. Folk på Fiji er så utrolig hyggelige. Nå er jo selvsagt turisme stort der, og man skal jo være hyggelig og serviceinnstilt når man jobber innenfor turisme, men det er ikke bare det. De er så ekte! Han her var bartender på resorten vi bodde på, supersøt og skikkelig på Fiji time. Han lot oss spille musikk fra telefonene våre og forsøkte så godt han kunne å kore da jeg og Silje satt i baren og sang Anders Jektvik.
Fiji

Reklamer

4 kommentarer om “8 ting du må gjøre i Nadi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s